Трима от протестиращите в Стара Загора – с предупреждение от полицията
Трима от протестиращите в Стара Загора – с предупреждение от полицията / cнимкa: БГНЕС

Трима от участниците в протеста на млекопроизводителите в Стара Загора са отведени в Районното полицейско управление след неизпълнение на полицейско разпореждане, съобщиха от пресцентъра на полицията. В 11.00 ч. днес, около час след началото на протестните действия, при преминаване през кръстовището на ул. “Иван Вазов” и ул. “Хан Аспарух”, участниците в протеста спрели на пътното платно и за няколко минути блокирали движението в зоната на кръстовището.

След като протестиращите не изпълнили отправените им устни полицейски разпореждания да освободят платното, служителите на реда задържали и отвели в управлението организатора на мероприятието и още две лица, провокирали протестиращите към извършване на нарушението. Останалите участници в протеста изпълнили отдадените разпореждания и напуснали зоната на кръстовището, с което нормалното движение на автомобилите е възстановено.

За времето от 11.10 до 12.45 ч. трите лица са задържани в РПУ – Стара Загора, като в този период са им снети обяснения и са им връчени протоколи за предупреждение да изпълняват полицейски разпореждания и да не извършват нарушения на обществения ред.