/ Sofia Open 2020
Общо шестима родни тенисисти ще играят в турнира от категория АТП 250 в София
Трима български тенисисти получиха уникалната възможност да играят на супертурнира от категория АТП 250 Sofia Open 2020. Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев ще участват с "уайлд кард" в основната схема на петото издание на турнира. Той ще се проведе в София от 7 до 14 ноември в "Арена Армеец" и ще се излъчва в каналите на DIEMA EXTRA.

Григор Димиров няма да играе в Париж заради тръвма, чака се отговор за Sofia Open

Благодарение на домакинството на България на турнир от световния тур, най-добрите български тенисисти имат шанса да се включват директно в надпреварата със звездите от световния тенис елит.

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще играе за пети път с "уайлд кард" в Sofia Open. В началото на годината 27-годишният пловдивчанин стана рекордьор на страната по победи за "Купа Дейвис", а сега ще преследва и първата си победа в турнир от сериите АТП 250.

Александър Лазаров впечатли българската публика преди година, когато преодоля квалификациите с победи над поставените Лукаш Лацко и Лука Вани, за да стигне до мач в основната схема срещу един от детските си идоли Фернандо Вердаско.

Това ще е пета изява и за 22-годишния Лазаров на АТП турнира в София и общо трето участие в основната схема след „уайлд кард” през 2017-а и минаване през пресявките през 2019-а.

19-годишният Адриан Андреев има шанса за трета година да играе в основната схема, след като през 2017 г., едва 15-годишен, участва в квалификациите в София. През 2018-а Андреев стана първият играч, роден през този век, изиграл мач в основната схема на турнир от календара на АТП, благодарение на Българската федерация по тенис и организаторите на Sofia Open.

Спортни емоции със Sofia Open 2020 през ноември по DIEMA SPORT 2

В навечерието на турнира организаторите на Sofia Open 2020 бяха информирани от екипа на Григор Димитров, че поради контузия той няма да може да се възползва от запазената за него „уайлд кард“ за участие в домашния турнир. Изразяваме нашето съжаление за отсъствието на най-добрия български тенисист и му желаем бързо възстановяване.

Четвърти българин ще участва в надпреварата на сингъл, след като Габриел Донев получи "уалйд кард" за квалификациите. С покана в пресявките в София ще участва и един от големите таланти на бъдещето на Чехия Йонас Форейтек, носител на две титли от "Големият шлем" от 2019 г. при юношите - на сингъл на "Уимбълдън" и на двойки на US Open.

България получава две "уайлд кард" и за турнира по двойки на Sofia Open 2020. Димитър Кузманов ще си партнира с Александър Донски, а Александър Лазаров - с Васил Младенов.
nova.bg