/ iStock/Getty Images
Три катастрофи затрудняват движението по автомагистрала „Тракия”. Два от инцидентите са в участъка между Вакарел и Ихтиман в посока Пловдив. Третата е в обратна посока, съобщи NOVA.

Две коли са ударени вследствие на първата катастрофа, като движението е ограничено в изпреварващата лента на платното. При втория инцидент лек автомобил се е завъртял и ударил в мантинелите. Образували са се задръствания. Трафикът се регулира от полиция.

Времето в петък: Облачно и дъждовно, възможни са и градушки (ВИДЕО)

На много места по пътищата днес има опасни локви, които при по-висока скорост създават опасност от аквапланинг.

По данни на Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на 10 юни има вероятност от гръмотевични бури, значителни валежи и локални градушки.

МОСВ обяви опасност от бедствия и призова гражданите да следят прогнозите

От НИМХ е обявен червен код за валежи в Смолянска област, а оранжев – за София-град и за областите Благоевград, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, София, Стара Загора и Хасково. Жълт е кодът за валежи във Велико Търново, Видин, Плевен, Сливен и Ямбол.

От Министерството на околната среда и водите препоръчват на гражданите да вземат предвид прогнозите на синоптиците за възможни опасни явления, които биха могли да настъпят в петък и през следващите два почивни дни.