Треньор на детски футболен отбор изчезна с парите на хлапетата за турнир
Треньор на детски футболен отбор изчезна с парите на хлапетата за турнир / снимка: Impact Press Group, архив
Шефът на "Ботев"-Козлодуй Юлиян Тошев
54734
Шефът на "Ботев"-Козлодуй Юлиян Тошев
Шефът на "Ботев"-Козлодуй Юлиян Тошев
  • Шефът на "Ботев"-Козлодуй Юлиян Тошев
  • Шефът на "Ботев"-Козлодуй Юлиян Тошев

За куриозен случай с криминален елемент сигнализираха пред Гонг родители на деца от детския футболен отбор на "Ботев"-Козлодуй.

Малчуганите от крайдунавския град, набор 2000 г., в момента са на турнир в Несебър с участието на отбори от цялата страна. Те обаче са там без треньора си Емил Овчаров, който ден преди отпътуването изчезнал със събраните от децата такси - 1000 лева капаро за участие, хотели, храна. Това разказа една от майките на децата - Катя Паскалева.

Родителите веднага подали жалба в полицията и треньорът-беглец бил заловен. Пред властите той признал, че вече е изхарчил парите на децата. Случаят с Емил Овчаров ще бъде предаден на Прокуратурата.

Шефът на фтболния клуб Юлиян Тошев разказа пред Дарик, че треньорът Овчаров самоволно организирал турнира, като преди това излъгал родителите, че ръководството на клуба е уведомено. По думите на Тошев треньорът-самозванец дори не се водел на работа в клуба, но събирал такси от родителите на децата.

С помощта на общината момчетата от Козлодуй все пак са заминали за Несебър и участват в турнира. Родителите са събрали повторно необходимите суми. Поради отсъствието на треньор, децата на "Ботев" са водени в състезанието от двама родители.