"С какво е по-различен Станислав Трифонов, че да не иска да поеме отговорност и да стане министър-председател?", пита депутатът
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни пред NOVA защо ГЕРБ не са участвали в консултациите при президента.

„Една от причините са нашите избиратели. Те бяха грубо обиждани и нападани от служебното правителство, назначено от г-н Радев. След задържането на кмета на Бата, ние да отидем при президента, за да демонстрираме, че той е легитимен президент? Не, няма да отидем”, каза Биков.  

Винаги сме търсили диалог с президента в името на страната, но получихме брутално отношение, отвъд ръба на закона. И публично обявяване, че той иска да ни унищожи с всички средства – нас и нашите избиратели”, посочи депутатът.

ГЕРБ-СДС няма да се явят на консултациите при президента

Той заяви, че ГЕРБ няма да предложат кабинет, ако мандатът стигне до тях.

„Никой не ни казва, че ще ни подкрепи. Няма как да предложим правителство. Но и няма да се стигне дотам”, смята Биков.

Според него решенията в следващото правителство „ще се вземат в таен формат". „Лидерите на Тройната коалиция заседаваха и взимаха решения, а тук няма да знаем кой взима решения. Как ще се формират тези мнозинства по интереси, никой няма да вижда. Това няма да е в парламента, нито в правителството. Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров. Това предстои на България - управление на Любен Беров”, каза още Биков.

Искри в парламента: Взаимни нападки между Рашков и ГЕРБ-СДС

„Казвам на „Демократична България” – много добре знаете, че ще ви излъжат. Много добре знаете къде влизате. Това правителство ще бъде подкрепено и от БСП и от ДПС”, допълни той.

„Ние когато сме управлявали, винаги сме носили отговорност. Лидерът на първата политическа сила не е министър-председател. Това е негова работа. С какво е по-различен Станислав Трифонов от другите политици и лидери на партии, че да не иска да поеме тази отговорност? Защо не иска да стане министър-председател? Това е единственият начин да носи отговорност”, заяви депутатът.





 
NOVA