Тежка катастрофа отне живота на трима души
Тежка катастрофа отне живота на трима души / снимкa: Sofia Photo Agency

Трима души са загинали при катастрофа на пътя Самоков – Боровец. От Националния медицински координационен център съобщиха за Дарик, че един мъж е настанен за лечение в болницата в Самоков. Раненият, според очевидци, е бил в адекватно състояние с повърхностни рани. Първоначално е бил откаран в болницата в Самоков, а после вероятно е транспортиран в София.

Тримата загинали са от Самоков, а катастрофиралата кола продължава да стои на пътя. Екип на „Тежки произшествия” от София е на мястото на катастрофата.

Катастрофата е станала около 16:30 часа като са се сблъскали лек автомобил „Мерцедес” и автобус, който бил празен. На мястото е имало пожарна кола и екипи на полицията, които са разрязвали колата, за да извадят пострадалите. По първоначални данни причина за инцидента е неправилно изпреварване на лекия автомобил.

От МВР съобщават, че пътят София – Боровец е затворен заради тежката катастрофа станала на около 1,5 км преди Боровец. Причините за тежкия пътен инцидент се изясняват. Образувано е дознание.

Не се знае още колко време отсечката между Самоков и Боровец ще остане затворена. Засега персоналът на курорта не може да се прибере по домовете си, тъй като няма друг път. Пътят през село Бели Искър не е почистен и от там могат да преминават само високопроходими машини.