Тодор Тагарев
Тодор Тагарев / БГНЕС
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъства утре, 5 юли, на заключителния етап на учението „Enhanced Vigilance Activity -23“, което се провежда на учебен полигон „Ново село“ с участието на военнослужещи от италианската бригада „Пинероло“, многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която България е страна-домакин, и военни формирования от Сухопътните войски. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Участниците в учението ще демонстрират способности при водене на отбранителни бойни действия. Те ще бъдат наблюдавани от началниците на отбраната на България и на Италия адмирал Емил Ефтимов и адмирал Джузепе Каво Драгоне, висши офицери от българската и италианската армия и от структури на НАТО. В деня за демонстрации на учението са поканени да присъстват представители на държавни институции, народни представители, военни аташета, акредитирани в нашата страна.

Успоредно с демонстрациите на способности в рамките на учение „Enhanced Vigilance Activity -23“ на учебен полигон „Ново село“, гостите ще могат да наблюдават и действията на участниците в свързаното тактическо учение „Ответен удар“, което се провежда на учебен полигон „Корен“, посредством комуникационно-информационна система за видеонаблюдение.