Тачева: Случаят с медиците вече е в сферата на политиката
Тачева: Случаят с медиците вече е в сферата на политиката / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Очевидно ще се премине към задействане на договора за правна помощ между България и Либия, това заяви новоизбраният министър на правосъдието Миглена Тачева след като положи клетва пред парламента в коментар за снощното решение на Висшия съдебен съвет на Джамахирията за замяна на смъртните присъди на българките с доживотен затвор.

„Очевидно е, че ще се премине към съдействане на договора за правна помощ и само в тази част въпросът според мен е свързан с правото и с юридическата страна на нещата – изпълнение на задълженията по един договор”, каза Тачева.

„Струва ми се, че днес вече е започнала работа група във Върховна касационна прокуратура, която да предприеме необходимото – в писмен вид да се изготви това предложение от главния прокурор, но в крайна сметка знаете, че за тези осем години бяха положени много усилия и без да съм запозната изцяло с нещата не ми се ще с едно изречение днес да срина толкова усилия. Работите са извън решението вече на Върховния съд, виждате, че нещата са повече в сферата на политиката”, коментира още Тачева.