Тачева отрича брат й да е печелил конкурс за нотариуси заради нея
Тачева отрича брат й да е печелил конкурс за нотариуси заради нея / netinfo
Като тенденциозна лъжа определи правосъдният министър Миглена Тачева твърденията на столичен вестник за това, че братът на министъра е спечелил конкурс за нотариуси, благодарение на родствената си връзка с нея. Тачева поясни, че нейният брат всъщност дори не се е явил на съответния конкурс.

Братът на министъра на правосъдието работи като частен съдебен изпълнител в Девня още от времето преди тя да заеме министерския пост.

По думите на министър Тачева, подобна публикация може да бъде дело само на човек, който не е запознат със законите и с факта, че в конкурсната комисия за нотариуси влизат само двама представители, избрани от Министерство на правосъдието, а другите двама са от Камарата на нотариусите.

„Имам идея кой стои зад всичко това, защото това са платени публикации. Това не е за първи път в тази медия. И в един момент това ще излезе на яве”, каза правосъдният министър.

Според Тачева в случая не може и да става дума за конфликт на интереси, тъй като „конфликтът на интереси е там, където ти имаш личен интерес и личният ти интерес влиза в разрез с държавната служба, която заемаш”.

Министър Тачева отрече възможността въпросната публикация да е излязла във връзка с предстоящия евродоклад, който по нейно мнение се очаква да бъде обективен и дори положителен по критериите във връзка с областта на правосъдието.