Съвместно заседание на синдикатите от сектор Горско стопанство
Съвместно заседание на синдикатите от сектор Горско стопанство / netinfo

Съвместно заседание на стачните комитети на Националната федерация "Земеделие и горско стопанство" на КТ "Подкрепа" и на Федерацията на независимите синдикати от горското стопанство и дървообработващата промишленост на КНСБ ще се състои днес. Това съобщиха от пресцентъра на КТ "Подкрепа".

Те припомнят, че на 24 август т.г. двете конфедерации са внесли искания за увеличение на работните заплати, заплащане на положения извънреден и нощен труд, подсигуряване на полагащото се работно и униформено облекло, както и искане за участие на синдикатите при изработването на нов Закон за горите.

Към днешна дата от страна на управляващите няма отговор, което е предпоставка да се предприемат всички позволени от закона действия за постигане на справедливите искания на работещите в сектор "Горско стопанство", отбелязват синдикатите.

На заседанието ще се направи анализ на стачната готовност в бранша "гори" и ще се излезе с предложение за насрочване на дата за начало на ефективни стачни действия в първата седмица на октомври, се посочва в съобщението.