Съпругата на Вальо Топлото остава в ареста
Съпругата на Вальо Топлото остава в ареста / снимка: БГНЕС

Софийският районен съд остави в ареста 25-годишната Станислава Димитрова, съпруга на бившия директор на "Топлофикация" Валентин Димитров, известен с прозвището си Вальо Топлото. Тя беше задържана във вторник и обвинена за измама в големи размери. Според прокуратурата тя е изнудвала бизнесдама за 30 000 лева, за да бъдат продължени договорите на фирмата й с "Топлофикация".

След близо 4 часово заседание, районният съд се съобрази с исканията на прокуратурата на обвиняемата да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Магистратите счетоха, че може да се направи обосновано предположение, че именно Димитрова е автор на престъпното деяние, за което е обвинена - изнудване в големи размери.

Защитата й пледира за освобождаване с най-леката мярка "подписка". Пред съда беше представена медицинска документация, според която Димитрова е емоционално лабилна. Нейният адвокат заяви, че обвиняемата има редица здравословни проблеми - цистит, проблеми с бъбреците, припадания и дори ухапвания от бълхи, а освен това има и малко дете, за което се грижи.

В съдебната зала Димитрова беше силно разстроена и плачеше. На заседанието присъства и нейният съпруг.

Заедно с Димитрова бяха задържани и още трима души. Единият от тях се е представил за семеен приятел, а другият - за адвокат. И тримата бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения. До този момент няма доказателства Валентин Димитров да е замесен пряко в случая.

Настоящето решение може да бъде обжалвано на втора инстанция.