Борислав Михайлов
Борислав Михайлов
Съдът приема за доказано, че представителните функции на Борислав Михайлов като президент на БФС са възстановени, се казва в решение на Софийския градски съд по казуса с върната оставка на Михайлов и отказът да бъде вписан отново като президент от Агенцията по вписванията. Съдът също така указва на агенцията да впише съответните обстоятелства.

Решението може да бъде обжалвано с частна жалба пред Апелативен съд - София ведноседмичен срок от съобщението.

Борислав Михайлов изненадващо оттегли оставката си от БФС

В него се посочва, че тъй като към 28 април 20201 г. няма решение на конгреса за освобождаване на Борислав Михайлов от длъжността президент на БФС, с оттегляне на оставката му отпада основанието за заместването му.

Съдът добавя, че както изявлението за оставка, така и за оттеглянето й е едностранен акт, като се отбелязва, че само Конгресът избира и освобождава президента. И се посочва, че уставът на БФС не предписва прекратяване на функциите на председател с депозирането на оставка.

Михайлов подаде оставка през 2019 г. На 25 юни беше насрочен извънреден конгрес на футболния съюз, на който да се избере ново ръководство. След като Михайлов оттегли оставката си обаче се взе решение настоящият конгрес да довърши мандата си до 2022 г.


 
БТА