Съдът решава за мярката на стрелеца от Лясковец
Съдът решава за мярката на стрелеца от Лясковец / снимка: DarikNews.bg, архив

Великотърновският Апелативен съд ще заседава днес по жалба на стрелеца от Лясковец Петко Петков за наложената му постоянна мярка „задържане под стража".

53-годишният мъж, който уби спецполицая Емил Шарков и рани други трима, все още е в болницата в Търново. Той обжалва мярката си за неотклонение, която му наложи преди дни Окръжният съд в старата столица.

Заседанието е насрочено за 11:00 ч. в петък в Съдебната палата. Задържаният е заявил, че не желае да се явява пред апелативната инстанция, затова делото ще се гледа в присъствието на негов адвокат.

Ако мярката на Петков бъде потвърдена и от по-горната инстанция, той ще бъде транспортиран в затворническа болница. В момента задържаният се възстановява в реанимацията след животоспасяваща операция, тъй като при задържането бе ранен в корема. Състоянието му вече е стабилно. Пред болничната стая има денонощен полицейски пост.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

Други новини от Велико Търново