Съдът пусна Големия Маргин, той обаче остава в ареста
Съдът пусна Големия Маргин, той обаче остава в ареста / cнимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Съдът пусна срещу подписка Големия Маргин, той обаче остава в ареста
25076
Съдът пусна срещу подписка Големия Маргин, той обаче остава в ареста
  • Съдът пусна срещу подписка Големия Маргин, той обаче остава в ареста

Софийският апелативен съд определи най-леката мярка за неотклонение „подписка" на Красимир Маринов-Големия Маргин. Той е обвинен в подбудителство за убийството на радиоводещия Боби Цанков. Въпреки решението на САС обаче Маринов няма да напусне ареста. Той е задържан за 72 часа с обвинение за ръководене на организирана престъпна група.

Магистратите счетоха, че липсват доказателства, които да уличават Красимир Маринов в престъплението подбудителство за убийството на Боби Цанков. Свидетелските показания на разпитваните лица не са достатъчни основания Маргина да остане зад решетките. От тях стана ясно, че застреляния Цанков е освободил охраната си, а пред близките си е казал, че не се страхува за живота си.

Градският прокурор Николай Кокинов обяви, че Големия Маргин е бил лидер на група за разпространение на наркотици, в нея участвал и Стефан Бонев-Сако. Според Кокинов част от групата вече е дала показания срещу главатарите. По думите му все повече лица, имащи връзка с криминалния контигент, са започнали да съдействат на прокуратурата. Сред тях бил и Боби Цанков.

„Нашата логика беше породена от факта, че Цанков, идвайки в Градска прокуратура, ни предоставя информация за дейността на братя Маринови. Сами разбирате логиката на нашите действия, свързани с повдигане на обвинения и търсене на наказателна отговорност. Преди убийството им бяха снети писмени показания, а след това бяха разпитани от съдия", обясни Кокинов.

Обвинението срещу Големия Маргин е ново и не е свързано с трите дела, течащи срещу него, отбеляза още Кокинов. Засега такова обвинение не е повдигнато на Николай Маринов-Малкия Маргин, който е в неизвестност от деня на убийството на радиоводещия Боби Цанков и вчера беше обявен за общодържавно издирване.

Красимир Маринов заяви пред Софийския апелативен съд, че никога не се е занимавал с наркотици. "Не се друсам, не взимам дрога и нямам отношение с тези хора", каза той по повод обвиненията от днес, че е ръководил и организирал престъпна група за разпространение на наркотици. "Вече и с Бен Ладен ли ще ме свържете?", попита той, цитиран от БTA.

По-рано днес прокуратурата повдигна обвинение на Красимир Маринов-Големия Маргин за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици в периода между 1-ви декември 2009 и 7-ми януари 2010 година. Престъпната група се е занимавала освен с разпространение на наркотици и с наказателни акции, съобщиха от прокуратурата. До момента обвинения имат Тихомир Георгиев, който е защитен свидетел по производство срещу Златомир Иванов-Баретата, Александър Кукурин, Сокол Димитров, Андрей Начев и Траян Златков. Обвинения ще има и срещу Стефан Бонев-Сако.