Съдът остави в ареста убиеца на едногодишно дете в Казанлък
Съдът остави в ареста убиеца на едногодишно дете в Казанлък / снимка: БГНЕС
Съдът остави в ареста убиеца на едногодишно дете в Казанлък
69558
Съдът остави в ареста убиеца на едногодишно дете в Казанлък
  • Съдът остави в ареста убиеца на едногодишно дете в Казанлък

24-годишният Атанас Асенов, който на 14 януари уби едногодишната Мария в Казанлък,  остава в ареста. Решението на Окръжен съд Стара Загора може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

В съдебната зала Асенов каза, че много съжалява за случилото се и се извини на майката на детето. Пред разследващите е разказал, че на 14 януари е започнал да пие от 5.00 ч. сутринта. Детето е плачело, с което е провокирало агресията му. Удрял го е с юмрук в корема и го е хвърлил на дивана. Малката Мария е била с разкъсани вътрешни органи. Майка й е заминала да работи в Италия и я е оставила на грижите на Атанас, с когото живеела на съпружески начала.

Атанас Асенов е обвинен в убийство на малолетно лице. Той е осъждан, а убийството е извършено по време на изпитателния срок. Според съда има вероятност да се укрие. Асенов няма нито работа, нито постоянен адрес. Той е пребил Мария пред малката си сестра, като я е заплашил, че ако разкаже на някой ще се саморазправя и с нея.

В съдебната зала поиска по-лека мярка, тъй като страда от хемофилия и всеки месец му се правят преливания. Според съда обаче в момента липсва реален здравословен проблем, заради който да не е в ареста. Съдът определи Асенов като личност с висока степен на обществена опасност.

Други новини от Стара Загора