Съдят фермер заради протеста с кравите
Съдят фермер заради протеста с кравите / netinfo

По бързата процедура ще бъде съден организаторът на протеста на млекопроизводителите Адриан Цаконски, съобщи самият той за Дарик. Срещу него са повдигнати обвинения за нарушаване на обществения ред.

Сутринта полицията спря протестния поход с животни и задържа четирима от фермерите, които се бяха заканили в сряда да пристигнат в София. Те прекараха няколко часа в Районното полицейско управление в Мездра, сред което бяха освободени.

Фермерите ще продължат своя протест, този път без животни, като намерението им е да стигнат до сградата на Народното събрание в средата на следващата седмица.

„Утре продължаваме - колеги от цялата страна се събираме, без животните. Когато наближим София, ще ги транспортираме с камиони и влизаме пред парламента, и гоним нашите цели докрай”, каза Цаконски.

Шест часа са прекарали в Районното полицейско управление в Мездра задържаните фермери. Ръководителят им Адриан Цаконски намекна пред Дарик, че при задържането му е употребена сила: „Възмутени сме от държанието на директора на РДВР – Враца, който заповяда да бъда арестуван. В един момент ме нападнаха четирима полицаи, като не можаха да се справят с мен, скочиха още двама и ме прибраха”.

На 20 февруари Цаконски трябва да се яви в РПУ - Мездра, за да получи обвинителния си акт. „На 20-ти имам призовка да се явя в РПУ – Мездра, да ми дадат каквото трябва да ми дадат и да ме съдят. Адвокатът ми каза, че на три месеца да ме осъдят… Щом като сме престъпници производителите, които храним населението…”, коментира пред Дарик Цаконски.