Приключи разпитът от прокуратурата на бизнесмена Светослав Илчовски. Той продължи повече от три часа.

Пред медиите Илчовски заяви, че е бил разпитан като свидетел и е дал показания за всички свои твърдения направени пред временната парламентарна комисия за ревизия на държавните органи през последните 10 години. 

Илчовски уточни, че е дал данни за твърденията си пред комисията, свързани с рекет срещу него, борсови спекулации и за "кражбата на пенсиите ви". 

Земевладелецът беше придружаван от адвоката си по време на разпита в прокуратурата. 

Светослав Илчовски на разпит в прокуратурата
БТА

На влизане Светослав Илчовски каза само, че не познава Миньо Стайков, въпреки че преди седмици заяви, че е виждал клип с издевателства над алкохолния бос в ареста. В четвъртък правосъдният министър Янаки Стоилов заяви, че започва проверка на твърденията му, съобщи NOVA

Миню Стайков отрече да познава бизнесмена Светослав Илчовски 

Светослав Илчовски на разпит в прокуратурата
БТА

Прокуратурата се самосезира 4 дни след твърденията на Илчовски за рекет, изнудване, борсови спекулации и натиск от властта. Земевладелецът посочи поименно като ковчежник на властта Иван Ангелов - собственик на фирма за пилешко месо и продукти. Ангелов го обвини в лъжа, но призна, че е близък с бившия премиер Бойко Борисов и той му е помагал. 

Бизнесменът Светослав Илчовски твърди, че бил изнудван и рекетиран за пари от управляващите

Към момента държавното обвинение проверява само твърденията на Илчовски, че е бил притискан да продава житото си на по-ниска от пазарната цена.
БТА, Nova