Станишев препоръча на премиера да говори повече за своето наследство
Станишев препоръча на премиера да говори повече за своето наследство / netinfo

Лидерът на БСП Сергей Станишев пожела на всички българи 2012 г. да бъде "година на връщане към нормалността", към нормалния граждански диалог, към сериозните дискусии по проблемите на страната.

Той почерпи ресорните журналисти с традиционна баница с късмети за новата година.

Станишев отбеляза, че вече трета година живеем в много деформиран публичен свят, в който има един източник на истината. Той пожела през тази година "всички да помогнем в България демокрацията да надвие".

Станишев препоръча на премиера да говори повече за своето наследство
netinfo

Правителството твърди, че иска да изкара цял мандат, но все повече се чуват версии, че подготвят предсрочни избори, за да спасят себе си и да си осигурят власт и в бъдеще, коментира Станишев. За БСП тази година също е важна, ще се постараем да бъдем ясна, категорична, аргументирана и алтернативна опозиция, все повече предлагайки наши конкретни решения по проблемите в България, отбеляза той, цитиран от БТА.

Лидерът на БСП посочи, че министър-председателят Бойко Борисов за пореден път се е опитал да се извини с предишното правителство. Станишев препоръча на премиера да говори повече за своето наследство, наближавайки края на мандата, а не за това на предишния кабинет.

Лидерът на БСП първи изтегли късмет от баницата - "Ще станеш ръководен фактор - направо главен редактор". Той пожела на журналистите да изпълняват своя дълг с чувство на огромна гражданска отговорност. От медиите в България зависи изключително много, смята Станишев.

Станишев препоръча на премиера да говори повече за своето наследство
netinfo