Спада доверието към ГЕРБ, сочи проучване
Спада доверието към ГЕРБ, сочи проучване / netinfo

Ако парламентарните избори бяха днес, 22% от гласоподавателите ще пуснат бюлетината за партия ГЕРБ, 19% за БСП, 8% за ДПС и 6% за Атака. Това сочат данни от социологическо проучване за политическите нагласи на Галъп Интернешънъл. Институциите с най-ниско доверие сред българите са парламентът, съдът и прокуратурата, показва още проучването.

Най-много е спаднало доверието в партия ГЕРБ в последния един месец, обяснява Марчела Абрашева, изпълнителен директор на Галъп Интернешънъл:

„Към момента загубата на около 5 процента електорална подкрепа за ГЕРБ, от 27 процента през октомври на 22 в момента. Както виждате, като скачени съдове, тези, които са казали, че не биха гласували, са се покачили от 31% на 36%. Питането, разбира се, е защо?! От нашите данни е безспорно, че от една страна скандалът, който се случи в София около оставката на зам.-кмета по транспорта Велизар Стоилов повлия и разбира се, в по-масов мащаб – изравянето на скелета от гардероба на „възродителния процес”, добави още Марчела Абрашева.

Партиите, които са имат най-малък шанс да влязат в парламента според проучването са: СДС – с 3%, ДСБ – с 2%, а НДСВ и ВМРО са с по един.