Смерч вилня в Пловдивско
Смерч вилня в Пловдивско / netinfo

Смерч отнесе покриви и изпочупи прозорци на къщи в пловдивското село Калековец, съобщиха от Гражданска защита. Жена е със счупено ребро, след като е била ударена от счупен клон на дърво. Друга жена е била във фургон на полето, който е бил обърнат от силния вятър. По чудо стопанката останала жива и без наранявания.

Паднало дърво затрупало лек автомобил в селото, няма пострадали. Десетки семейства в село Калековец ще трябва да търсят подслон при свои роднини тази нощ, след като къщите им останаха без покриви.

„Трябва да намерят подслон, защото прогнозите са за още дъжд”, каза за Дарик директорът на Областната служба „Гражданска защита” инж. Атанас Атанасов, който замина за Калековец. В селото вече работят екипи на Гражданска защита и пожарната, съвместно с полицията. Общинска комисия прави оглед на щетите.

Последният смерч в Пловдивско беше през 2005 година в Перущица.

Според експерти след този смерч започнаха големите наводнения в областта.

В Пловдив е наводнен подлеза на Централна гара. Над 60 сантиметра е дълбочината на водата там. Пожарникари отводняват съвместно с екипи на Гражданска защита.

Наводнено е общежитието на слепите в квартал „Изгрев”, а счупено дърво е затворило улица „Авксентий Велешки”. Наводнен е пътният участък до кръговото движение до „Скобелева майка” в район ”Тракия”. Патрул на КАТ отбива движението към обходен маршрут.

Други новини от Пловдив