/ iStock/Getty Images
Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 23-28 градуса, а в София около 25 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 20-22 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.
 

iStock/Getty Images



Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите части до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

В началото на следващата седмица ще остане топло за периода, над повечето райони - и предимно слънчево. Сутрин на места ще има ниска облачност или мъгла, с по-голяма вероятност в Източна България. В нощните часове ще е почти тихо, през деня - със слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са над 20 градуса, на места ще достигат 26-28 градуса. Преобладаващите минимални ще са между 8 и 13 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА