Сидеров и Бареков затоплиха отношенията помежду си преди евроизборите
99246
Сидеров и Бареков затоплиха отношенията помежду си преди евроизборите
  • Сидеров и Бареков затоплиха отношенията помежду си преди евроизборите
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и евродепутатът Николай Бареков намекнаха за общ път към предстоящите следващата пролет евроизбори. През годините двамата неведнъж се обиждаха и критикуваха, но сега са затоплили отношенията. "Атака" дори е подала документи да стане част от европейските консерватори. А преди да се явят на обща конференция днес, се срещнаха с премиера Бойко Борисов.
 
През последните месеци лидерът на "Атака" поиска от коалиционните си партньори – ВМРО и НФСБ, да кажат дали заедно отиват на предстоящите евроизбори, но Симеонов бил категорично против. Така се стигна до обща конференция на Сидеров и Бареков.

Сидеров и Бареков
БГНЕС

Преди това обаче години наред двамата бяха в обтегнати отношения. През 2014 г.  Бареков нападна Сидеров, че се е продал на ДПС. Но и той не му остана длъжен - поиска Бареков да каже откъде има пари за скъпа предизборна кампания и видя в него „новия Жорж Ганчев”.
 
Днес, няколко месеца преди евровота, отношенията между Бареков и Сидеров са дотолкова затоплени, че дори си правят комплименти: "Надявам се, че моите колеги ще приемат това, което ви съобщаваме, не като някакво съревнование или съревнование между партиите в Патриотите, а по-скоро като едно мое водачество, което да увлече и тях". Бареков каза: "Аз нямам нищо против той да лидира този процес. Той е с най-голям опит в политиката, ако щете, най-дълъг политически път извървя. Ако трябва да говорим и за бой, аз мисля, че ако някой ме е победил по носене на бой в България, това е г-н Сидеров. И е редно такъв човек като него да поеме лидерската роля. Аз нямам нищо против".

От коментарите на конференцията стана ясно, че идеята е лидерът на "Атака" да бъде водач на листата за евроизборите.

Сидеров и Бареков
БГНЕС

Междувременно граждани показаха във Facebook снимки на лидера на „Атака” Волен Сидеров в столично заведение, в което той свири на барабани с ромски оркестър. Според разказа в социалните мрежи депутатът пушил на закрито и се държал неуважително с чужденците в ресторанта. Сидеров отговори с контраснимки. Потвърди за барабаните - били му хоби. Свирил и на сватбата си, и на мотосъбор в Ямбол. Но отрече за цигарите - не бил той. "Аз съм човек, който обича да създава хубаво настроение на хората. Не помня скандал. А съм свирил с всякакви оркестри - с джазов, с ромски, тъй като не съм расист. Имам приятели, които свирят в такива оркестри. Какъв е проблемът?!", беше коментарът на Сидеров.
 
От Столичната регионална здравна инспекция потвърдиха за NOVA, че сигнал за пушене на закрито в конкретното заведение има и че по него се работи.