Мъж, помогнал и реанимирал 18-годишния Тодор Йорданов, който почина след скандал на пътя във Враца, проговори за пръв път пред електронните медии тази сутрин.

Преди дни той разказа историята, на която станал свидетел във фаталния вторник на 12 януари пред местно издание, а днес сам беше извикал националните телевизии, за да потвърди отново думите си.

Братята, обвинени за смъртта на Тодор във Враца, мълчат за боя

Разказът на Мариян Иванов внася нови щрихи в известните до момента факти. Ще доведат ли до обрат по случая последните разкрития?

Днес самият Мариян повика телевизионни екипи на мястото, където младото момче почина. Там обаче дойде и семейството на момчето. Роднините потвърдиха, че мъжът действително е единственият, който е помогнал на Тодор, но категорично заявиха, че останалата част от разказа му е лъжа.

"Когато пристигнах на мястото бяха тримата - двамата братя и момчето. Иван (единият от братята - бел. ред.) каза на момчето, слязло от таксито: Разкарай се. Знаеш ли кой съм аз. Знаеш ли кои сме ние. В това време Десислав (другият брат) говореше с някого и му казваше да идва по-бързо и да вика полиция", разказа Иванов.

"На Тодор му беше доста забавно. Каза: Хайде, да идва тая полиция по-бързо, да видим кой е виновен", спомня си още той от фаталния ден. "Както държеше бокса в ръката си и го даде на приятеля си. Имахме дразги с него по тая тема", посочи свидетелят.

Прокуратурата протестира "домашния арест" на братя Дамянови

"Дойде майката на Тодор и започна да му вика", разказа още той. "Кво искаш, ма, виж на кво ми направиха колата", казало й момчето. "Имаше сбутване - Тодор бутна Иван и се опита да се отдръпне", разказа планинският спасител.

"Когато момчето вече падна, някой се затича с шише вода. Майката каза никой да не го пипа и аз помислих, че е епилептик. После тя каза някой да му помогне, че умира", заяви той. Според Мариян Иванов Тодор е имал признаци на инфаркт.

По думите на Иванов и двете страни - и семейство Йорданови, и братя Дамянови, са се свързали с него, но той е казал, че няма да свидетелства за нито една от двете страни.

Приятели на обвинените за смъртта на Тодор от Враца братя излизат на протест

Майката на починалия Тодор Цецка Йорданова обаче се обърна към Иванов с призива да каже „само това, което е направил, не да изопачава". „Най-голямата лъжа е как аз съм му се карала. Че съм му била казвала „Докога ще ми създаваш проблеми“, заяви жената.

Тя отрече още синът й да е имал сърдечни проблеми.

Източник на видеото: Novanews.bg