/ / Thinkstock/Getty Images
Днес облачността ще е по-често значителна и главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен поривист южен вятър, който северно от планините временно ще се усилва до бурен. Остава топло с максимални температури - между 13 и 18 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще продължи да се понижава.

Валежи, вятър и слънце: Динамично ще бъде времето през почивните дни

Оранжев код е обявен за Кърджали. Ще духа силен и бурен югозападен вятър - пориви до 25-29 м/сек.
 

НИМХ-БАН


Жълт код за силен вятър в събота е обявен за почти цялата страна. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград. В тези райони ще духа силен и бурен югозападен вятър с  пориви до 20-25 м/сек.
 
Жълт код е обявен и за крайбрежието по цялото ни Черноморие. Там се очаква усилване на вятъра от юг-югозапад до 12-17 м/сек и пориви до 20-24 м/сек.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса

В планините ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, над 2200 м - от сняг. Ще е ветровито, със силен по билата - бурен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 11 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

Поне за още седмица: Зимата пак се отлага

По Черноморието облачността ще е значителна, почти без валежи. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в открито море усилване до 4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg