Шофьор получи гърч в движение, кондуктор предотврати катастрофа
Шофьор получи гърч в движение, кондуктор предотврати катастрофа / БГНЕС

Истински екшън се разигра днес по линия 99 на градския транспорт в Пловдив. Шофьор на автобус получил гърч, а кракът му започнал да натиска газта.

Само бързата намеса на млад продавач на билети спасил пътниците, а и пресичащите пешеходна пътека, от фатален инцидент, съобщава "24 часа", позовавайки се на местен сайт.

Мъж почина зад волана и това доведе до катастрофа в София

Шофьорът на автобуса, около 60-годишен, получил гърч, докато бил зад волана. В движение той започнал да се тресе, а кракът му натиснал докрай педала на газта. Инцидентът се разиграл след моста на "Васил Априлов" в посока София.

Само реакцията на момчето - продавач на билети в рейса, спасил живота на пътниците. На метри от автобуса на пешеходна пътека чакали да преминат още петима души, сред които и майка с малко дете.

Младият контрольор дръпнал ръчната спирачка и успял да изключи от скорост няколкотонното возило. Една от пътничките се обадила на телефон 112, а друга започнала да оказва първа помощ на шофьора.

Минути след инцидента, покрай мястото на инцидента преминала линейка, но се оказало, че в нея няма лекар. Веднага след нея все пак пристигнала и втора.

Шофьорът, изпаднал в сериозен шок, бил качен и откаран в болница. Негов колега споделил, че предните два дни мъжът е почивал и не може да става дума за преумора.