/ netinfo
Тригодишно дете е в „Пирогов”, след като шкаф в столичен офис на НАП падна върху главата му. Нелепият инцидент се случил около обяд, докато родителите на детето разговаряли с банков служител в приходната агенция. Пострадалият малчуган е с мозъчно сътресение в Клиниката по детска неврохирургия на болницата.
 
Инцидентът се случил в офиса на Националната агенция по приходите в квартал "Изток". Шкафът, в който принципно се съхранявали документи, бил празен, уточниха от агенцията за Дарик.
 
Оттам посочиха, че докато родителите са разговаряли с банковия служител, момчето се заиграло с въпросния шкаф и той паднал върху него. Незабавно е бил подаден сигнал до 112, а линейката е пристигнала за 6 минути, добави Катя Сунгарска, говорител на столичния Център за спешна медицинска помощ:
 
"При нас е пуснат в 12:19 ч. сигналът от 112, в 12:20 ч. линейката тръгва и 12:25 са на място. Според нашите лекари, тъй като травмата е в основата на черепа, а това е дете на 3 години, има опасност да живота", каза Сунгарска.
 
Детето е било транспортирано в „Пирогов”, а в момента се намира в детската неврохирургия допълни информацията говорителят на болницата Мария Пойразова:
 
"Минало е през детска противошокова зала, прегледано и изследвано е. Прието е в детска неврохирургия с мозъчно сътресение", каза тя.
 
От данъчния офис са изразили готовност да съдействат на детето и родителите му за неговото възстановяване.