Шестима от „Вносителите остават в ареста
Шестима от „Вносителите остават в ареста / DarikNews.bg

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" определи Пловдивският окръжен съд на шестима от задържаните при акция „Вносителите". В ареста остават собственикът на една от най-големите фирми - „Дичи", за захар и захарни изделия в Пазарджишко Димитър Медаров, тарторът на групата Хованес Манукян и още четирима души, участници в престъпната схема. В хода на акцията бяха задържани 11 души.

Банкерът Владимир Велев, шеф на клона на ОББ в кв. „Христо Смирненски" в Пловдив, е разпитан само в качеството си на свидетел, след което е освободен. Под домашен арест е пуснат и Андон С.

За тартора на групата Манукян разследващи съобщиха за Дарик, че е приближен до братята Маргини.

На шестимата са им повдигнати обвинения за организирана престъпна група, за данъчни престъпления и пране на пари. Според съда има реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд.

Операцията „Вносителите" се проведе от служители на Главна дирекция „Криминална полиция" и на областните дирекции на МВР в Пловдив, Пазарджик и Стара Загора. Групата е била наблюдавана в продължение на три месеца. В резултат на престъпната им дейност държавния бюджет е ощетен с над 26 млн. лева.

Шестима от Вносителите" остават в ареста
netinfo

Други новини от Пловдив