СГП внесе обвинителен акт срещу Любомир Лилов и Иван Владимиров
СГП внесе обвинителен акт срещу Любомир Лилов и Иван Владимиров / netinfo

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу бившите служители на Фонд „Републиканска пътна инфраструктураЛюбомир Лилов и Иван Владимиров, заловени в подкуп. Това съобщиха от прокуратурата.

Обвинението срещу Любомир Лилов е за това, че като директор на Дирекция „Усвояване на средства от ЕС” към Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” в Министерство на финансите на 24 януари 2008 г. в гр. София поискал и приел от архитекта Георги Янев сумата от 25 000 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от другия служител Иван Владимиров, който трябвало да съгласува изменение на плана за застрояването и за регулацията в землището на село Леденика, община Велико Търново.

Лилов е обвинен още за това, че предложил тези пари на Владимиров, който е началник на сектор „Подготовка търгове и договаряне” в същия фонд. Владимиров е обвинен за това, че като длъжностно лице на същия ден е приел от Лилов сумата от 25 000 лв., за да извърши исканите от него действия по служба. Подкупът е в особено голям размер, представлява особено тежък случай и деянието е извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение.