Севлиево твърдо отказва боклука на София
Севлиево твърдо отказва боклука на София / Sofia Photo Agency

Няма промяна в позицията на Севлиево относно приемането на софийския боклук. Това потвърди кметът на общината Йордан Стойков. Той бе потърсен за коментар, след като в петък бе съобщено, че Севлиево е една от двете общини, готови да приемат част от балите.

Лично министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров заяви, че отпадъците могат да се депонират в регионалното депо в Севлиево, „откъдето вече има съгласие". Подобно бе и изказването на столичният кмет Бойко Борисов, който определи шансовете Севлиево да приеме част от софийските бали боклук като големи.

Йордан Стойков коментира, че не носи отговорност за думите на министър Чакъров и колегата си Борисов. „Не съм говорил с тях. С министър Джевдет Чакъров съм се срещал само един път – на първата копка на пречиствателната станция, а с Бойко Борисов не съм говорил изобщо", категорично заяви севлиевският управник.

Междувременно националистическите партии, афектирани от неочаквания обрат на събитията, ще организират днес втория си мирен протест пред сградата на кметската администрация.