„Не сме изчерпали възможностите на първия мандат”. Това каза в „Събуди се” по NOVA депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш социален министър Деница Сачева. Тя подчерта, че все още се обсъждат различни варианти и възможности. 

Според нея обаче говоренето от страна на партиите за бюджета на държавата показва, че всички те се готвят за нови избори.

Борисов отговори ще се кандидатира ли за премиер: „Няма по-опитен и по-можещ“

„Колкото по-бързо започнем да говорим за политики, толкова по-бързо ще могат и да се очертаят различните възможности за правителство”, смята народният представител от ГЕРБ-СДС.

Гечев: Продължаването на бюджета за 2022 г. означава замразяване на доходите

Сачева очерта и в кои аспекти имат различия с „Продължаваме Промяната”. По думите й това са публичните финанси и начинът, по който се управляват обществените пари. „Имаме много неща, по които бихме могли да седнем и да говорим, но най-вече нашият основен въпрос беше как ще се изпълнят всички тези обещания и всички тези предложения, при запазване на 3% бюджетен дефицит, което е и една от тези 16 точки”, каза още бившият социален министър.

Според Деница Сачева е очевидно, че могат да се водят разумни разговори по темата за бюджета, но те са изключително трудни.