РЗС: Партия „Помак е проект на ДПС
РЗС: Партия „Помак е проект на ДПС / netinfo

Традиционно с наближаването на избори се прави по една помашка партия, с цел изпълняване на конкретна мисия. Създаването на партия „Помак" е добре обмислен политически акт на ДПС, който има за цел да отклони вниманието от приятелството им с „Атака". Това се посочва в позиция на РЗС, изпратена да медиите.

От партията отбелязват, че след като трансформирали така наречените „националисти" от своя опозиция в патерица, която изпълнява поръчките им и осигурява кворум, се наложила нуждата от създаването на нов политически субект, който да изпълнява функцията на техен антипод.

„Лидерът на т. нар. помашка партия Ефрем Моллов на 22 ноември в 16:45 ч. е излязъл от сараите на Доган с депутатски мерцедес, придружен от депутат от ДПС. Този факт категорично потвърждава тезата ни, че партия „Помак" е проект на ДПС, който им е изключително удобен и в контекста на предстоящите избори за евродепутати", посочват от партията.

РЗС твърдо осъжда опитите на ДПС за разединение на българската нация на базата на етнически и религиозен принцип. Всякакви опити за отклоняване на общественото внимание от важните и наболели проблеми в страната и за създаване на нови предпоставки за етнически разкол са опасни за европейското бъдеще на България.