РЗС обяви край на днешния си протест
РЗС обяви край на днешния си протест / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Софийската организация на "Ред, законност, справедливост" обяви край на днешния си протест. Пред журналисти Георги Ганчев, председател на софийското ръководство на РЗС, обяви край на протеста на партията за днес.

Протестът беше насочен срещу подменения вот на българските граждани, срещу избора на депутати от ДПС в София, срещу профанизацията на партийния живот и срещу тотално изчерпания политически модел.

Ганчев обясни пред журналисти, че сутринта са се събрали повече от сто души пред централата на РЗС, но били оградени от хора, които са от "Атака". Ганчев обясни, че са получили информация от СДВР, че се готви провокация за тяхна сметка.

"Ние обявяваме официално края на нашия протест за деня и оттук-нататък, ако някой се обяви като наш симпатизант, да не бъде свързван по никакъв начин с нашата организация", каза официално Георги Ганчев.

Той предполага, че хората, които ще извършват провокациите, са от "Атака", докарани били от Самоков, по непотвърдена информация - предлагани им били пари, разказа той.

Подписката на РЗС, която е против турските мандати, продължава.