Проходилките са дарение за болни, стари или пострадали от човешката жестокост животни
Русенец изработва инвалидни колики за кучета и котки. Проходилките са дарение за болни, стари или пострадали от човешката жестокост животни, предава NOVA.

Роро е на 12 години - преклонна възраст за неговата порода. Стопанката му разказва, че вече все по-трудно се движел и изобщо не можели да излизат на разходка, носели го на ръце. 

Кученцето се обездвижило напълно, лекарите не намирали вече спасителен вариант, затова Янита започнала да търси начин да му помогне. Така през социалните мрежи научила за Димитър.

Млада майка изработва и дарява предпазни шлемове (ВИДЕО)

Роро е само едно от  60 кучета и котки, на които Димитър е помогнал. Русенският майстор е търсен от отчаяни стопани на домашни любимци от цялата страна. С тъга в очите казва, че помага не само на възрастни животни, но и на пострадали от човешка жестокост

„Една част от тях са простреляни, блъснати, пребити и т.н. Имат проблеми в гръбначния стълб, ставите. Другата част са животинки, които имат болести”, споделя Димитър. Той има малка работилница. Майсторът не взема пари, има желание да помага и обяснява, че конструкцията на количките за безпомощни питомци е проста, изработката им - също. 

„За по-големичките са от метал и с квадратни сечения, които са леки и здрави, мъничките - за котетата, са от алуминий, за да станат още по лекички - това е една проста конструкция с няколко колана и две колелца”, споделя Димитър.

Помощни средства за животни с увреждания у нас почти не се предлагат. Намират се в чужбина, но са толкова скъпи, че в повечето случаи  не са по възможностите на стопаните. И понякога единственият им избор за любимците им е или количка, или евтаназия.
nova.bg