/ ОДМВР Варна
Разследват версията за самоубийство при смъртта на Иван Йорданов, който изчезна от купон в бивше военно поделение край село Любен Каравелово, а след това бе намерен мъртъв.

Потвърдиха: Откритото край Варна тяло е на изчезналия Иван Йорданов

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за смъртта му, като разследването се води за евентуално склоняване към самоубийство. Преди ден трупът му бе открит на метри от бивше военно отделени, където е бил на палатка с приятели.

Въпреки че го издирваха с кучета, той бе открит седмица след като бе подаден сигнал за изчезването му. Вечерта, в която Иван Йорданов изчезна той изпратил СМС с GPS координатите на военното поделение на своите близки. Близо 40 полицаи, добровлци и кучета търсеха следи от изчезналия мъж.

Откриха мъртъв изчезналия във Варна Иван Йорданов

Тялото било открито случайно седмица по-късно от местен жител. Купоните в изоставеното военно поделение край варненското село Любен Каравелово притесняват местните хора. Особено след фаталния край на един от участниците в тях, посочи кметът на селото Иван Димитров. Миналата година – пак тъй се е случвало – някакви купони в самото поделение, близо до селото са чували крайните къщи – висока музика и се притеснявали. И тази година – сега като разбраха какъв беше купона и има и труп – от сутринта насам коментират в селото – нормално е да се притеснят, казва той.