Разследват кражба на 3000 литра нафта в училището в Старосел
Разследват кражба на 3000 литра нафта в училището в Старосел / DarikNews
Разследват кражба на 3000 литра нафта в училището в Старосел
23887
Разследват кражба на 3000 литра нафта в училището в Старосел
  • Разследват кражба на 3000 литра нафта в училището в Старосел

3000 литра нафта са били откраднати от неизвестен извършител от училището в Старосел, каза за Дарик директорът на Областна дирекция на полицията в Пловдив комисар Тодор Чонов. Злоупотребата е установена при проверка на „Икономическа полиция", предприета по сигнал на кмета на община Хисар Георги Пирянков.

Миналия месец хисарският кмет е установил, че цистерната в училището, в която е трябвало да има 3000 литра нафта, изостанала от миналата година заради повреда в парното, е пълна с вода. Незабавно е информирал полицията и е направил предложение пред Регионалния инспекторат на образованието за дисциплинарно уволнение на директорката на училището. Това обясни за Дарик самият Георги Пирянков.

По време на миналогодишната зимна ваканция тръбите на отоплителната инсталация в учебното заведение са замръзнали и затова Пирянков е осигурил седем печки на дърва и въглища, купени от Асеновград. Заради повредата в парното, предвидената за сезона нафта от 3000 литра е останала неизползвана и хисарският кмет е решил да я прехвърли в СОУ „Никола Вапцаров" в Хисар. Когато отишъл да транспортира горивото, установил, че цистерната е пълна с вода.

Проверките на „Икономическа полиция" са констатирали още една злоупотреба с гориво, този път в пловдивско училище, каза комисар Чонов, но не уточни за кое учебно заведение става въпрос.

Други новини от Пловдив