Ангел Константинов е бивш агент на Държавна сигурност, служител на 9-ти отдел, контролиращ граничните пунктове и борбата с терора. Срещал се е очи в очи с един от най-големите терористи - Карлос Чакала, допълва Нова телевизия.

"Започнах работа в ДС през 1966 г. Когато постъпих на работа, бях най-младият там", разказа Константинов.

Той е и създател на школата по карате към МВР, където е тренирал хора като Бойко Борисов и Алексей Петров:

"Бойко Борисов беше ръководител на отбора, а Алексей Петров беше състезател. Петров беше състезател с твърд характер, устойчив психически и голям боец. Думата "назад" при него няма стойност".

10 ноември: На пленум на ЦК на БКП е приета оставката на Тодор Живков

Константинов разказа и за срещата между Тодор Живков и Михаил Горбачов:

"Подготовката за пристигането му беше изключително агресивна от руска страна. Дойдоха колеги от КГБ, изтръгнаха ни телефоните от контактите, сложиха ги в кошовете и така ни оставиха без телефони. Взеха контролната кула на Летище София и те командваха кацането и излитането на самолетите. Това, което ми направи впечатление, беше неговото недружелюбно отношение към Тодор Живков, като че ли с презрение и нежелание за този контакт".

Бившият агент разказа и за срещата си с Карлос Чакала на Летище София през 1986 година:

"Интересното беше, че Чакала не криеше кой е. Всеки път пристигаше с редовни документи. Тогава търсеше нова база, защото тази в Унгария беше ликвидирана. Желаеше на всяка цена всички да знаят за него и да се страхуват от него".

Източник: Novanews.bg