Ранените при убийството на Боби Цанков не били негови охранители
Ранените при убийството на Боби Цанков не били негови охранители / снимка: МВР

Двамата простреляни при убийството на Боби Цанков на 5 януари не са били негови охранители. Това заяви в предаването "Тази сутрин" на бТВ Валери Йорданов, директор на СДВР. "Те са случайно попаднали граждани. И двамата са били близки, роднини на посетители на кантората", допълни още той.

Малкия Маргин все още се укрива, обясни още Йорданов. "Доказателствата срещу Маргините, с които разполагаме към момента, са достатъчни за повдигане на обвинение и за 72-часовата мярка, която е взета", каза той.

Според Валери Йорданов в своите публикации и изявления Боби Цанков е твърдял, че е близък с много хора, но всъщност радиоводещият е познавал половината от тях само като литературни герои. "Смесването на истински с измислени събития, които няма как да бъдат проверени, води до разказ, който е интересен, но повече от половината не отговаря на истината. Целта на тези разкази е популяризиране, но не може да се изключи и версията тези публикации да са поръчкови", обясни още комисар Йорданов.

Има данни, че Цанков наистина е бил близък с Антон Милтенов-Клюна. "Има документи за престъпления, свързани с наркоразпространение, извършени от Клюна и за това, че Цанков е гравитирал около него", обясни Йорданов. Той добави, че в един период от живота си радиоводещият е работил в радио, което е било финансирано от Клюна.

В момента се прави анализ за хора и от това обкръжение и за други фигури от подземния свят, които оказват влияние върху обстановката в столицата и в страната. Резултатите ще са ясни до две седмици, каза директорът на СДВР.