Първият български онлайн всекидневник е факт
Първият български онлайн всекидневник е факт / netinfo

Първият български онлайн всекидневник е вече факт. Първият брой на НОВИНИТЕ ще излезе в понеделник, 16 октомври, само няколко дни преди президентските избори. НОВИНИТЕ ще излиза всеки ден и ще се разпространява безплатно само по електронна поща до своите абонати, които са заявили желание да го получават на www.dariknews.bg.

Първият в България онлайн вестник е съвместен проект на двата водещи новинарски портала в България: www.dariknews.bg и www.novinite.com. Точно преди месец Дарик Нюз придоби контролния пакет на НОВИНИТЕ и тогава двамата собственици – Радосвет Радев и Максим Бехар, обявиха поредица от нови продукти, които предстои да бъдат пуснати на Интернет пазара в България.

„Фактът, че още преди да сме стартирали официално, имаме няколкостотин абоната, най-добре показва, че България има нужда от този продукт. Времето за неговия старт е най-точното време и потвърждава нашето виждане, че онлайн медиите все повече ще изместват традиционните средства за масово осведомяване”, каза Максим Бехар, създател на www.novinite.com.

Фотоагенцията Sofia Photo Agency, която беше част от сделката между Дарик и НОВИНИТЕ, също участва в проекта. Двете големи новинарски страници са с дълга история, но след обединението ще бъдат сходни като информация и ще предлагат новини в реално време на български и английски език.

Другите съвместни проекти включват сайт за предлагане и намиране на работа, страница с бизнес насоченост, сайт с новини и интересни факти от света на шоубизнеса, място в Интернет, където да се открие всичко, свързано с туризма и почивката, както и страница за запознанства.

Darik News е бързоразвиваща се информационна Интернет медия, насочена към широк кръг българи в страната и в чужбина. От старта на новата медия в края на 2005 година до днес аудиторията й се е увеличила повече от десет пъти. Всеки делничен ден страниците на Darik News се посещават от повече от 15 хиляди души. Читателите на Darik News имат възможност и да слушат основните репортажи, интервюта и кореспонденции на репортерите онлайн.

Darik News е носител на първа награда в раздела „On-line новини” на Web фестивала в рамките на „Медийни събития 2006”, като спечели журито с националните си новини и с регионалните вести от 17 области на България.

Novinite.com е най-големият източник на новини за България на английски език, който предоставя актуална информация за най-новите икономически, политически, културни и спортни събития в страната. Читателите могат да се запознаят и с анализи на чуждестранни медии, свързани с България. Информацията в страницата се обновява постоянно. Едновременно с нея редакционният екип подготвя и ежедневното електронно издание Sofia Morning News.

Всеки ден novinite.com се посещават от над 10 000 души. Сред многобройните редовни читатели на novinite.com и абонатите на изданието Sofia Morning News са чуждестранни бизнесмени, чужденци, които се интересуват от страната, и българи, които живеят в чужбина. Интернет страницата е носител на наградата „Новинарски уебсайт” от Web фестивала в Албена през 2004 г.