Пускат временно автобус заради ремонта на бул. Стамболийски
Пускат временно автобус заради ремонта на бул. Стамболийски / снимкa: Sofia Photo Agency

Заради ремонта на бул. "Ал. Стамболийски" в участъка от бул. "Хр. Ботев" до бул. "К. Величков" от днес до 3 декември ще бъде разкрита временна автобусна линия с номер 10 ТМ, съобщиха от Столичната община.

Маршрутът на автобусите от временната линия е от последната спирка на автобусите с номера 56 и 77 в кв. "Западен парк" по бул. "Ал. Стамболийски", бул."К. Величков", бул. "Т. Александров", бул. "Вардар", бул. "Ал. Стамболийски" до крайната спирка на автобусните линии с номера 56 и 77.

Междувременно стана ясно, че в Пловдив също затварят ключови кръстовища. Кръстовището на Кукленско шосе и Околовръстното ще бъде затворено от утре, съобщи началникът на Областното пътно управление Паун Иванов. В двете седмици, докато трае изграждането на кръгово кръстовище там, автобусите от Брестник и Куклен ще минават през Белащица и ще влизат и излизат от Пловдив през Овощарския институт, казаха от фирмата за междуградски превози „Хеброс бус”. Обиколният маршрут е с девет километра по-дълъг.

Комисия с участието на общинари, катаджии и строители ще решават дали от днес или утре да бъде затворен за транзитно преминаващите автомобили и бул. „България” в града.