/ БГНЕС
Докато Пленумът на ВСС обсъжда предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, пред сградата на Висшия съдебен съвет се събраха десетки протестиращи в защита на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Иванчева и Петрова били принудени да се представят за двойка, за да контактуват в затвора

Протестиращите скандират "Гешев е позор" и държат табели с надпис "Свобода за Иванчева и Петрова".

Бившата кметица на район "Младост Десислава Иванчева в момента се намира в женския затвор в Сливен. Тя е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години.

Заместничката й Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 хил. лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Петко Дюлгеров е осъден на четири години затвор, осем хил. лева глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.

Десислава Иванчева пристигна в Сливенския затвор, където ще излежи присъдата си (СНИМКИ/ВИДЕО)

Двете бяха арестувани при зрелищна акция в центъра на София на 17 април 2018 г. като от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха иззети предварително белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин.