Прокуратурата в Петрич разследва анонимен дилър на гласове
Прокуратурата в Петрич разследва анонимен дилър на гласове / netinfo
Районната прокуратура в Петрич разследва неизвестен извършител за купуване на гласове. Пред съдия Божана Манасиева вече са разпитани близо 400 жители на ромската махала. Техните имена и лични данни фигурират в иззетата от дома на Альоша Ангелов-Альо тетрадка дни преди местния вот в южната община.

Разследването все още е в начална фаза, каза за Дарик районният прокурор в Петрич Лидия Манолова. Разпоредени са множество експертизи, включително и графологична, за да бъде доказано купуването на гласове. От миналата година даването и приемането на пари за гласуване в полза на определена политическа партия е криминализирано, коментира прокурор Манолова.

Публична тайна в Петрич е, че Альоша Ангелов е в много близки отношения с отстранения преди време от граничния контролно-пропускателен пункт „Кулата” митнически служител Марио Минев. В дома на Ангелов, освен тетрадката с личните данни на ромите, антимафиотите откриха и документи, собственост на Минев. Съпругата на бившия митничар Вили Минева влезе в новия Общински съвет заедно с Филип Ангелов, след като на изборите на 11 октомври гласуваха всички роми за партията им "Съюз на комунистите в България".

Альоша Ангелов – Альо все още не е задържан. Говори се, че той се укрива във Варна.

В прикачения звуков файл чуйте интервю с районния прокурор на Петрич Лидия Манолова.