Продажба на дрога е в дъното на убийството край Царево
Продажба на дрога е в дъното на убийството край Царево / Sofia Photo Agency

Разпространение на дрога и нарушаване на местния монопол на наркопазарите е в основата на убийството на 26-годишния мъж рано тази сутрин между Царево и Приморско, съобщи директорът на областна дирекция на МВР в Бургас комисар Васил Едрев. Четиримата задържани за нападението са криминално проявени. Единият от тях е вече излежал присъда за убийство в непълнолетна възраст, а останалите за кражби и грабежи.

Убитият тази сутрин край Приморско 26-годишен мъж от Стара Загора и неговият 19-годишен приятел от Приморско са били шанаджии. Младежите са разпространявали дрога, нарушавайки правилата на местния монопол, разкри комисар Едрев.

Те са били нападнати около 1 часа тази сутрин, пресрещанти от четиримата заподозрени пред бирария „Ралица" в Китен. Младежите са бити, а след това и откарани с три автомобила, единият от които на жертвата, в близката гориста местност между Приморско и Царево, където наказателната акция е завършила с намушкването с нож в бедрото на 26-годишния старозагорец. След това с лек автомобил „Роувър" и джип „Туарег" нападателите са избягали от мястото на инцидента. До спешния център в Приморско намушканият е откран от другия нападнат младеж. Малко по-късно от кръвозагуба момчето от Стара Загора е починало.

Комисар Едрев уточни, че заподозрените все още не са информирани за фаталния край на нападнатия. Първоначално пребитият 19-годишен младеж е отказал да съдейства на полицията, по-късно обаче е признал, че познава единият от нападателите.

Четиримата заподозрени са от Бургас и Приморско. Те са задържани рано тази сутрин в домовете и квартирите си. В тях са открити вещите на пребитите, както и марихуана, два газови пистолета и бойни патрони. Все още се издирва ножът, с който е извършено убийството.

Тепърва ще се изяснява каква е съпричастността на всеки един от задържаните към престъплението, както и към коя наркобригада работят нападателите.