Премиерът в SMS до Алексей Петров: Успах се, ще закъснея
Премиерът в SMS до Алексей Петров: Успах се, ще закъснея / Sofia Photo Agency, архив
Премиерът в SMS до Алексей Петров: Успах се, ще закъснея
32501
Премиерът в SMS до Алексей Петров: Успах се, ще закъснея
  • Премиерът в SMS до Алексей Петров: Успах се, ще закъснея

През лятото на 2008 година на Алексей Петров е издадено разрешение за достъп до класифицирана информация, което означава, че до тази дата той е проверяван и за него няма данни да е извършвал престъпления. Това заяви на пресконференция един от адвокатите на Петров Румяна Радкова. Тя уточни, че действително има данни за съобщения, изпратени от Бойко Борисов на бившия агент на ДАНС и те издават приятелски отношения между двамата. Радкова дори цитира съобщение, изпратено от премиера Борисов до Алексей Петров с текст: "Успах се, ще закъснея".

В защита на бившата барета днес се обявиха хора, с които той е работил. Близките на Алексей Петров настояват и за открит процес срещу него.

Адвокат Радкова твърди още, че в момента нито едно от обвиненията срещу Алексей Петров не предполага той да бъде оставен в ареста. Според нея обаче не е изключено срещу бившия агент на ДАНС да бъдат повдигнати нови обвинения с цел той да остане в ареста. Румяна Радкова показа и документа, с който на бившата барета се дава достъп до класифицирана информация. Тя уточни, че по две от обвиненията срещу Алексей Петров става дума по-скоро за гражданско-правни отношения. Бившият футболист Петър Курдов пък уточни, че басейнът „Спартак" е в сегашния си вид заради инвестиции на Алексей Петров.

Според близки на задържания вече седем месеца Алексей Петров не може вътрешният министър Цветан Цветанов в свои изказвания да прогнозира на колко години ще бъде осъден бившият агент при положение, че все още няма решение на съда.