Премиерът: Държавата ще спести над 1 млн. лв. от правителствени разходи
Премиерът: Държавата ще спести над 1 млн. лв. от правителствени разходи / cнимкa: Дарик - Благоевград, Десислава Янкулова
Премиерът: Държавата ще спести над 1 млн. лв. от правителствени разходи
22838
Премиерът: Държавата ще спести над 1 млн. лв. от правителствени разходи
  • Премиерът: Държавата ще спести над 1 млн. лв. от правителствени разходи

Администрацията на Министерски съвет е похарчила над 100 000 лева за кафета, води и аранжиране на цветя при визити на официални гости и делегации, заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на киноложка изложба в Разлог.

„Възнамерявам още в понеделник да натисна и министрите, и областните управители  да ограничат максимално правителствените разходи", заяви Борисов. По думите му държавата ще спести над 1 млн. лева от подобни разходи. Освен това по този начин ще дадем и личен пример, посочи Борисов и добави, че при нужда разходите ще са за собствена сметка. „Моето разбиране е, че като ти идва гост отиваш и плащаш, както аз си купувам кафето. Ако някой ми е много скъп и драг го черпя, ако не ми е - не го черпя", пошегува се премиерът.

По повод изнесения неправомерно секретен доклад на държавна агенция „Национална сигурност" от бившия премиер Сергей Станишев, Борисов коментира, че „има лична и колективна отговорност, в случая се касае за персонална отговорност, защото Станишев е дал този доклад в нечии ръце без да го обяви за откраднат". „Законът много ясно е казал как да се работи с този документ. Ако той е направен да се чете от много лица, няма да има изработени пет екземпляра", обясни премиерът. „Станишев трябва да излезе и да каже на кой е дал въпросният доклад. За това престъпление наказанието е до 10 години затвор, заключи Борисов.