Премиерът Борисов посрещна адмирал Джеймс Ставридис
Премиерът Борисов посрещна адмирал Джеймс Ставридис / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Премиерът Бойко Борисов се срещна с върховния главнокомандващ Съюзното командване по операциите на НАТО адмирал Джеймс Ставридис, който е на официално посещение у нас. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В едночасовия разговор двамата са обсъдили членството на България в НАТО, сътрудничеството между страната ни и алианса, политическите и икономическите отношения между държавите от Балканския полуостров. Гостът е отбелязал, че работата на премиера е била "добре позната в САЩ". "Свършили сте отлична  работа в тази част на света. Сътрудничеството ни с България и в рамките на НАТО, и в отношенията със САЩ е много добро и ще се радваме то да продължи и да се развива", е заявил на срещата адмирал Ставридис, цитиран в съобщението.

Върховният главнокомандващ Съюзното командване по операциите на НАТО е предал на министър-председателя Бойко Борисов специалните благодарности на посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик за личната ангажираност на премиера в борбата с корупцията, организираната престъпност и съблюдаването на законовия ред в държавата.

"Страната ни ще продължи да бъде активен партньор и надежден съюзник на страните членки на НАТО", е казал след срещата премиерът Борисов, информират от пресслужбата. На срещата е присъствал министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.