Предлагат работа на учителката, влязла пияна в час
Предлагат работа на учителката, влязла пияна в час / снимка: sxc.hu
Предлагат работа на учителката, влязла пияна в час
60230
Предлагат работа на учителката, влязла пияна в час
  • Предлагат работа на учителката, влязла пияна в час

Предлагат работа на учителката Илияна Иванова, която в средата на декември миналата година влезе при учениците си в нетрезво състояние, научи Дарик. Иванова е подписала документа за отстраняване от длъжност в 130 СОУ „Стефан Караджа" в столицата, където е била назначена на изпитателен срок.

Предложението за учителката по немски и руски език е от училище в Елин Пелин. Според директора на учебното заведение Иванова заслужава втори шанс, тъй като е добър преподавател и майка на три деца.

Всички преподаватели в училището в Елин Пелин са позитивно настроени и смятат, че няма от какво да се притесняват, ако Илияна Иванова е техен колега, разказа директорът на учебното заведение Юлия Стефанова: „Не мога да пренебрегна факта, че това е колега, инвестирал в себе си - преподавател по немски език, с три деца, с големи отговорности. Споделих най-напред с колектива идеята ми. Бях подкрепена и от тях - това е един голям колектив - 60 човека. Тя е много добър професионалист и нейните ученици, и директорът на училището, в което е работела, споделиха, че тя е един много добър преподавател. Психиката на човек е толкова крехко нещо. Може да се огъне и да се пречупи при определени ситуации".

Илияна Иванова стана известна в медиите с това, че влезе в нетрезво състояние в час и буйства пред класа. Седмица, след като това се случи 48-годишната учителка направи опит за самоубийство, поглъщайки алкохол и медикаменти.

Сега тя е в добро състояние и споделя, че децата й и тя самата много са страдали заради инцидента: „Добре съм, получих помощта, от която имах нужда".

Директорът на училището в Елин Пелин е на мнение, че всеки човек заслужава втори шанс и че никой не е застрашен да изпадне в подобна ситуация: „Един такъв инцидент, който в човешкия живот се явява миг, не трябва да бъде препъни камъчето и да обърне безвъзвратно живота на човека, и да го лиши от възможността да бъде такъв, какъвто е. За мен това не е причина да бъде сложен етикет на човека, че той не става за учител".

Илияна Иванова сама трябва да реши дали да приеме работата в училището в Елин Пелин.