Повдигнаха обвинения на осем души от групата на Баретата
Повдигнаха обвинения на осем души от групата на Баретата / снимки: Пресцентър МВР

На осем души от групата на простреляния Златомир Иванов-Баретата са повдигнати обвинения за разпространение на наркотици. Те бяха задържани на 16 февруари при акция на ГДБОП съвместно с областните дирекции в София, Пазарджик, Стара Загора.

44-годишният Златомир Иванов беше прострелян на влизане в Съдебната палата в София малко преди 9.30 ч. на 29 януари. Доказателствата по делото сочат, че той е ръководил групата именно до тази дата. Другите двама тартори са 28-годишният Ивайло Борисов-Ториното и Златко Гочев-Златко малкия (на 36 години). Повдигнати са обвинения и на техните съучастници Стефан Грозданов-Боксьора (на 27 години), 25-годишният Петър Цветанов-Малкият принц и брат му Тодор Цветанов (на 23 години). В ареста за 72 часа са още Кристиян Лалев и Тихомир Стоянов. Предстои Специализираната прокуратура да внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража" на осмината.

Обвинението срещу Златомир Иванов е повдигнато, но не е предявено, тъй като той все още се възстановява в болница. След покушението срещу него групата е била ръководена от Ториното и Малкия Златко. Според доказателствата те са разпространявали кокаин и марихуана в „Слънчев бряг" и в София, както и в Казанлък и Стара Загора.

В началото на февруари бяха задържани още трима от членовете на групата и така общият им брой стана 11.

Повдигнаха обвинения на осем души от групата на Баретата
netinfo