Повдигнаха обвинение на баща, пребил до смърт 7-годишната си дъщеря
Повдигнаха обвинение на баща, пребил до смърт 7-годишната си дъщеря / снимка: Dariknews.bg, архив

Русенската окръжна прокуратура внесе обвинителния акт срещу 38-годишния Пламен Петров, който преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена навръх Великден през 2014 година, предаде БГНЕС.

Обвинение има и срещу жената, с която Петров живее на семейни начала, тъй като не се е намесила да предотврати престъплението.

Пламен Петров е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост на малолетно лице, което се е намирало в безпомощно състояние. 33-годишната му приятелка е обвинена за това, че при непосредствената опасност за живота на детето не му се притекла на помощ.

Пламен Петров уби първокласничката Пламена на 21 април 2014 г. след скандал, тъй като детето не се подчинило на негово разпореждане. Това е станало в присъствието на по-малката му дъщеря Десислава, която тогава е била на 4 години. Социалните служби незабавно изведоха детето и то бе настанено в приемно семейство, а по-късно по разпореждане на съда стана ясно, че ще остане там за една година. Майката на децата живее в Павликени, а след развода двете момиченца са били оставени на бащата. Майката декларира на няколко пъти, че ще иска да си вземе другата дъщеря, но така и не се стигна до реални постъпки.

За убийството на Пламена бащата може да получи от 10 до 20 години затвор, а приятелката му - пробация или глоба.