Поставят легнали полицаи след смъртта на 11-месечното бебе в Крушевец
Поставят легнали полицаи след смъртта на 11-месечното бебе в Крушевец / снимка: Dariknews.bg, архив
Поставят легнали полицаи след смъртта на 11-месечното бебе в Крушевец
74911
Поставят легнали полицаи след смъртта на 11-месечното бебе в Крушевец
  • Поставят легнали полицаи след смъртта на 11-месечното бебе в Крушевец

Седмица след като пиян полицай уби на място 11-месечно бебе в село Крушевец, отговорните институции взеха решение да поставят легнали полицаи на опасния път.

Кметът на селото Иван Иванов обясни за Дарик, че многократно е искал да се сложат „гърбици" на пътя, но е получавал откази с мотива, че е незаконно да се слагат „легнали полицаи" на международен път.

От пътната агенция отрекоха обвиненията и заявиха, че кметът не е искал това от тях. В закона за движение по пътищата пише, че не се допуска изграждане или монтиране на изкуствени неравности върху платното за движение по републиканските пътища извън населените места.

Кметът на Крушевец Иван Иванов обвини пътната агенция и полицията в многократен отказ да сложат легнали полицаи на пътя в селото:

„След като на такъв път не може да се слага, поне пред училището сложете - не сложиха. И двамата с кмета на с. Маринка искахме толкова много да сложат, миналата есен сложиха в село Маринка, но трябваше и там да станат инциденти".

Кметът на село Маринка Лъчезар Колев потвърди, чеса получили неформален отказ от пътната агенция за поставяне на легнали полицаи:

„Когато издаваха пътя, имаха въпрос от областното пътно управление какво имаме да добавим към него. Казахме, че искаме легнали полицаи и заграждения. Оттам не се случи това и започнахме отделно да работим по общините - казаха, че това не е включено в рахабилитацията на пътя".

От Агенция пътна инфраструктура казаха, че искане за поставяне на "легнали полицаи" е постъпило едва след инцидента на 11-ти септември.

Преди това кметът на Крушевец никога не е отправял такава молба по официален ред. Единственото искане е било за подмяна на стари плочки на тротоарите на площада в селото и за довършителни работи до местната бензиностанция.