Полицай пребил 13-годишно момче?
Полицай пребил 13-годишно момче? / DarikNews.bg, архив
Полицай е пребил 13-годишно момче
38466
Полицай е пребил 13-годишно момче
  • Полицай е пребил 13-годишно момче

Полицай е пребил 13-годишно момче от Пазарджик, научи Дарик. Детето, което е с охлузни рани по гърба, комоцио и високо кръвно налягане, е освидетелствано в Спешна помощ.

Инцидентът е станал в последния работен ден, когато детето е било пребито в дома на своя съученичка от баща й. Според разказа на директора на училището Добринка Политова 13-годишната Михаела не се е чувствала добре. Класната й ръководителка веднага била уведомена за състоянието на момичето, като според нейните ученици същата е употребила алкохол преди да дойде на училище.

По молба на учителката Михаела е била придружена до вкъщи от нейния съученик Николай. Бащата на момичето също е бил незабавно уведомен за състоянието на дъщеря си и се прибрал в апартамента. Когато чула входната врата да се отваря, Михаела помолила Николай да се скрие от баща й, защото бил полицай. Полицейският служител видял якето на момчето и по неустановени до момента причини се нахвърлил върху него.

„След инцидента и двамата родители на децата се срещнаха в двора на училището. Те бяха много афектирани", каза за Дарик директорът на СОУ „Георги Брегов" Добринка Политова. По думите й и двете деца са проблемни. Според разказа на директора полицаят е твърдял, че е ударил само един-два шамара на Николай. Потърпевшото семейство е категорично, че ще съди извършителя на деянието. До момента няма постъпила жалба за подобен инцидент в полицията в Пазарджик. Директорът й комисар Стоян Стоянов е разпоредил извършване на проверка по случая.

Други новини от Пловдив